dilluns, 29 de novembre del 2010

CiU enterra al tripartit

S'obre un nou espectre politic a Catalunya. La fòrmula del tripartit va ser un experiment amb gasosa que ha acabat d'explotar i qui sap si tardarà anys, dècades diria jo a que els que s'han esfonsat tornin a aixecar el cap.

CiU - Guanyadora en quant a vots i escons en les tres darreres legislatures, però en les dues anteriors la suma anti-natura de PSC-ERC-IC els va deixar fora del govern. Ara el poble de Catalunya ha demostrat que estaven cansats del tripartit i donen la oportunitat a Mas de ser el president sense haver de patir de la desastrosa politica de pactes de les esquerres catalanes. El problema es que es trobaran amb la caixa buida, veurem com se'n ensurten. Ara veurem si s'acosten més al PP o a ERC, els dos partits que a dia d'avui li poden donar a Mas l'investidura i l'estabilitat.

PSC - Ha estat el gran derrotat en aquestes eleccions. Les ansies de presidir la Generalitat els han portat a aquesta devallada històrica. Hauran de reflexionar molt en els propers mesos i ara pagaran car els pactes mal fets. Montilla va demostrar durant la campaña que era un candidat perdedor i sort en va tenir de que no hi hagués el debat cara a cara amb Mas, sino la derrota hagués estat més dolorosa.

PP - Ha aconseguit els millors resultats electorals en tota la seva història, però no serà pel carisma que pugui tenir la Sánchez-Camacho, ha estat pel descontent generalitzat que han pogut tenir els nacionalistes espanyols residents a Catalunya i no m'extranyaria que s'haguessin emportat fins i tot alguns vots socialistes.

IC - El ecosocialistes es mantenen en quant a escons i vots. El votant d'aquest tipus de partits com que no te enlloc on anar segueix votant al què pugui quedar d'ideals comunistes barrejats amb verds. Jo no acabo d'entendre gairebé aquesta mescla, però està clar que tenen un vot fidel.

ERC - Son els altres grans perdedors en aquestes eleccions. Havien viscut electoralment per sobre de les seves posibilitats. Està clar que Catalunya no està d'acord amb la politica portada a terme pels republicans, que per tal d'estar al poder han aconseguit endur-se per davant a tot un partit socialista. Les tonteries dites per Puigcercós durant la campanya electoral l'han acabat per deixar fora de joc.

SI - Estic convençut que s'han endut els vots dels radicals d'ERC, han agafat l'espai extremadament independentista que han venut durant els darrers mesos, però no ens enganyem aquest partit ha estat creat per Laporta que te grabat un JO al front. Crec que no faran cap be a Catalunya i menys mal que no han aconseguit el cinquè diputat que els hagués donat representació propia al Parlament. Que donin les gràcies al Marca, que gràcies a la seva campanya han donat l'entrada a Laporta a la politica activa.

CD's - Aquest es un altre partit creat a la imatge i semblança del seu líder, en Rivera, que s'han mantingut en quant a diputats. No ha arribat als cinc que esperava el seu cap de llista, i a sobre els ha superat una nova força, la laportista, amb qui s'haurà de repartir els temps a l'hora d'exposar temes, ja que son els dos grups que han quedat englobats en el grup mixt. Serà divertit veure aquests espanyolistes negocien amb els independentistes.

A les portes s'han quedat en Carretero amb Reagrupament i l'Anglada amb Plataforma x Catalunya. Crec que el primer hagués estat positiu, crec que el segon hagués estat molt negatiu.

El país us espera. Seran quatre anys molt interessants.

Enhorabona als guanyadors!.