dimecres, 27 de febrer del 2008

EL LLIBRE DE ERC


Fa uns dies els diputats de ERC a Madrid, van fer un tour per la Costa Brava per presentar el seu llibre, "El més calent... al front de Madrid". Una Crònica viscuda del Grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, 2004-2008. (Editorial Meteora)
"El cert és que el ritme de Madrid envelleix, i molt, perquè és un autèntic no parar, el dia a dia és frenètic. A més d'envellir, però, Madrid fa madurar. Sobretot perquè comproves en primera persona a què ens enfrontem. Qui tenim al davant. I aquest no és altre que un Estat de debò, que funciona i que sap què vol i què li convé. Un Estat amb un exèrcit de burocràcia i aristocràcia funcionarial que és a la primera línia de foc defensant-lo, acompanyat d'un potentíssim entramat comunicatiu que sap que, amb les qüestions de menjar, no s'hi juga..."
"Hem posat Espanya davant el mirall i s'ha vist que la diferència -que la diversitat- encara li molesta. Avui, 32 anys després del 20 de novembre de 1975, encara no hem vist aquella Espanya plural de la qual alguns havien parlat tant..."

Els tancs i les pilotes

Es ben bé que cada vegada que el diputat d’ERC a Madrid, el blanenc Joan Puig surt a la palestra, és noticia. Sí de l’esperpent, pero és noticia. La veritat es que hi ha personatges que animen la vida política catalana i espanyola i un d’ells és sens dubte en Joanet.

Hem de reconèixer que només veure’l fa riure. Això no podran negar i després de veure el ‘numerito’ que va muntar fa uns estius en relació a la piscina ‘il.legal’ que té en Pedro J. a Mallorca, on apareixia en Joanet amb el DNI a la boca, ens dóna encara més la raó.

L’última ocurrencia d’en Joanet ha estat respecte a l’independència de Kosovo, tot cal dir-ho un país desde fa uns anys que ens ha enviat abans d’hora els seus ambaixadors a modus de violents assaltadors de xalets. ¿Aquest és el model que vol en Joanet per a Catalunya?.

I per si de cas ja ha parlat. Apel.lant el seu pseudo-patriotisme català ha dit: “ni els tancs dels Bono de torn tenen capacitat per a impedir la voluntat dels pobles” i després llança un ‘ordago’: “Espanya no te pilotes ni per enviar-nos els tancs”.

De tan valent que és en Joanet és: ¡Senzillament patètic!.