dilluns, 6 d’abril del 2009

El «noi de la bateria» que volia aconseguir un rècord Guiness abandona a causa de la son i el cansament


A les 1,23 hores de la matinada d'aquest diumenge, Víctor Sanmarini, conegut ja popularment com «el noi de la bateria» de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), ha hagut d'abandonar el seu intent de batre el rècord Guiness de tocar la bateria més de 120 hores seguides, amb la finalitat de recaptar diners per a la Fundació Síndrome de West, estranya malaltia infantil que va causar la mort de la seva germana de 7 anys.

ACN/DDG En total haurà estat tocant la bateria sense descans -només les pauses reglamentàries- un total de 84 hores. Els diners que s'han recollit fins al moment de l'abandó de Sanmarini, estan dipositats en una caixa hermètica fins que la Fundació els reculli.

La gesta de Víctor Sanmarini va començar el dimecres 1 d'abril a les 13 hores. Des d'aquell moment i fins a aquesta matinada, pel Teatre de Sant Feliu de Guíxols, escenari de l'intent de batre el rècord Guiness, han passat veïns, amics, familiars i curiosos per donar suport al músic ganxó.

Víctor Sanmarini s'havia estat preparant físicament i mentalment durant molt de temps per a aquesta prova. Però el cansament i la son acumulada des de dimecres passat, dia 1 d'abril, l'han vençut poc abans de dos quarts de dues d'aquest matinada de diumenge.Segons explica un portaveu de l'Ajuntament, cap a les 11 de la nit d'aquest dissabte, el músic ha fet l'últim descans reglamentari, ha tornat a l'escenari del teatre i ha intentat continuar tocant però ja s'ha fet evident que li costava molt seguir el ritme de la música amb la bateria.

A l'hora esmentada, Víctor Sanmarini s'ha aixecat, ha saludat al públic i li ha agraït la seva presència i el seu suport i ha abandonat l'escenari.En aquests moments és del tot impossible parlar amb ell perquè està dormint i, segons el mateix portaveu, la família del músic calcula que durant un parell o tres de dies no estarà operatiu.

L'intent de Víctor Sanmarini ha tingut una gran repercussió tant mediàtica com social. De fet, l'objectiu pel qual es va proposar batre el Guiness és dels que arriben al cor. La recaptació de la gesta va destinada a la Fundació que investiga la Síndrome de West, una malaltia que apareix en nens menors d'un any. Els símptomes són crisis epilèptiques que deixen seqüeles severes per tota la vida i genera algun grau de retard global en el desenvolupament. Tot i que s'ha anat avançant en la investigació d'aquesta estranya patologia, encara es produeixen casos molt greus, ja que moltes vegades no es diagnostica a temps.

Durant les 84 hores que el músic ganxó ha estat tocant la bateria s'ha recollit una quantitat de diners -no se sap exactament quants- que estan guardats en una caixa hermètica, que serà lliurada a la fundació.