diumenge, 2 de març del 2008

PP i ERC en el fons…

Entrem en la darrera setmana abans de eleccions del 9-M. Suposo que aquesta a partir d’ara la campanya pujarà la intensitat, sobre tot en els formacions que més si juguen. I dues d’elles son dos partits els quals a priori sembla que no tenen res a veure, però que en el fons, son iguals de radicals.

Els uns estan marcats per un prototipus tipus, el ‘pijo’ amb la corbata d’Hermes i Loewe; els altres, de camisa negra, i si porten corbata, de color vermell, que tot sigui dit a vegades els seus modelets fan mal als ulls. Però allà cadascún a la seva manera d’entendre la moda.

Ens trobem davant d’un panorama politic on hi ha una mica de tot i com no, i en la nostra opinió, ERC i PP busquen un mateix objectiu, cadascún a la seva, es clar: els 'peperos' “Una España que no se rompa” y els republicans “Una Catalunya Independent”. Res de termes mitjos. Aquí o tot blanc o tot negre.

Els extrems sempre son dolents, Espanya, agradi o no, te molta diversitat i això la majoria dels 'peperos' no ho entenen; que pugui haver-hi una Catalunya amb una identitat pròpia, amb unes costums, una cultura i un idioma. El altres, tot el que ensumi a espanyol, per a la majoria de repúblicas, és pitjor que el dimoni cuat.

Conclusió: Cal buscar un equilibri i pensem que en aquest cas, tots dos partits son massa radicals.

Sebastià Montcuní
Analista politic de CBC