dimecres, 28 de gener del 2009

Detenen a l'Empordà uns homes que duien al maleter del cotxe sis xais vius robats

Noticia extreta del Diari de Girona 25/01/09

MARC BATALLER. Torroella de Fluvià.
Sis xais vius en el maleter del cotxe. Aquest és el panorama que es van trobar la matinada de divendres una patrulla dels Mossos d'Esquadra quan van aturar un cotxe amb cinc ocupants a Torroella de Fluvià. Els homes no van saber explicar què feien aquells animals dins del vehicle, un Peugeot 405, i la policia va comprovar que feia poca estona que uns lladres havien robat uns xais en una granja del mateix municipi. Els cinc sospitosos ja han quedat en llibertat després de declarar. D'altra banda, la policia també ha detingut tres menors d'edat acusats d'haver robat en un bar de l'Estartit i haver-ho intentat en dos més.

Eren pels volts de dos quarts de dues de la matinada de divendres quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feia tasques de seguretat ciutadana va veure un Peugeot 405 que es dirigia cap a la carretera C-31 a força velocitat i provinent d'una zona de camps i de granges aïllades. Els agents van aturar el vehicle perquè aquella situació els va semblar molt estranya i van identificar els cinc homes que hi viatjaven. Després van inspeccionar el maleter del cotxe i van adonar-se, amb sorpresa, que dins del maleter hi havia mitja dotzena de xais vius. Els homes no van saber explicar com havien arribat aquells animals al seu cotxe ni tampoc van poder justificar per què ells anaven molls per culpa de la pluja i amb els peus bruts de fang. Els policies van deixar els xais en una granja propera, mentre en buscaven el propietari. A primera hora del matí, van poder comprovar que aquella passada matinada havien tallat el filat d'una granja de Torroella de Fluvià, i s'havien endut uns sis xais i uns quants més s'havien escapat. Els cinc homes, de nacionalitat marroquina i d'entre 27 i 43 anys, van ser detinguts i ahir van quedar en llibertat després de declarar als jutjats.

El mes de novembre, van atrapar un altre lladre de xais a Vilamacolum, a tocar Torroella. En aquest cas, el van enxampar els propietaris de la granja gràcies a una alarma casolana que s'havien muntat ells mateixos, tips que els assaltessin.